puhdista ripset Ripsienpidennysten puhdistaminen
Törmäämme edelleen usein käsitykseen, ettei ripsienpidennyksiä tai volyymiripsiä saisi pestä tai kastella. Tämä käsitys on väärä ja ripsien huolellinen puhdistaminen veden sekä puhdistustuotteen kera pitäisi ehdottomasti kuulua jokaisen ripsienpidennyksiä käyttävän henkilön päivittäisiin rutiineihin. Päivittäinen pesu on ripsienpidennysten harjaamisen lisäksi ainut asia mitä ripsienpidennysten käyttäjän tarvitsee tehdä säilyttääkseen ripset kauniina koko huoltovälin.


Likaa, rasvaa ja meikinjäämiä
ripsien pesuRipsiin ja ripsien tyveen kertyy epäpuhtauksia ihosta ja ympäristöstä. Ripsienpidennysten käyttäjät saattavat pyrkiä parantamaan pidennyksien kestoa olemalla kastelematta niitä. Tosiasiassa ripsien pesemättömyys heikentää niiden kestävyyttä ja huonoimmassa tapauksessa voi jopa altistaa tulehduksille. Mikäli ripsiä ei pestä huolellisesti päivittäin, ripsien tyveen kertynyt lika estää ripsiliiman imeytymisen luonnonripsen sisälle ja tästä syystä ripsienpidennysten kestävyys kärsii. Ripsien tyveen jäänyt lika sisältää bakteereita, jotka voivat altistaa esimerkiksi ikävälle silmäluomen tulehdukselle, eli blefariitille.

Ripsiliimat ja vesi
Ammattilainen asentaa ripsienpidennykset ja volyymiripset käyttäen tähän tarkoitukseen suunniteltua syanoakrylaattipohjaista ripsiliimaa. Ripsiliima muodostaa erittäin vahvan liimasidoksen imeytyen luonnonripsen sisälle ja asettuen luonnonripsen ja ripsikuidun-/viuhkan ympärille. Kovettunut liimasidos on 100%:n vesitiivis. Ripsiliimat kovettuvat (eli "kuivavat", siis muuttavat muotonsa nestemäisestä kiinteäksi) ilmassa olevan kosteuden avulla. Toisin kuin monesti luullaan, ripsienpidennyskäyttöön suunnitellut ripsiliimat eivät ole ilmakovetteisia.

Kastelemisen varoaika ripsien asentamisen jälkeen
ripsiliiman kuivattajaMikäli ammattilaisellasi on käytössä ripsiliiman kuivattaja, hän suihkuttaa kevyesti kosteutta ripsillesi niiden asentamisen jälkeen. Kosteus saa ripsiliiman kovettumaan erittäin nopeasti ja tästä syystä varoaikoja ripsien kastelemiseksi huollon jälkeen ei enää tarvita.

On huomioitava, että ammattilainen käyttää liimasidoksen kovettamiseen hyvin pienen määrän kosteutta. Mikäli ripset kastellaan runsaalla vedellä heti niiden asentamisen jälkeen ilman, että liimaa on ensin kovetettu ripsiliiman kuivattajan avulla, liima "shokkikovettuu" liian nopeasti. Runsaan kastelun johdosta vesi myös imeytyy luonnonripsen sisään ennen kuin liima on ehtinyt imeytyä luonnonripseen parhaalla mahdollisella tavalla. Tämä voi jälleen johtaa siihen, että ripsienpidennykset tippuvat ennen aikojaan.

Ripsien kasteleminen juuri ennen ripsien asentamista
Klassiset ripsienpidennykset ja volyymiripset tulee asentaa aina puhtaisiin luonnonripsiin. On suositeltavaa, että ripset pestäisiin n. 2-3 h tuntia ennen ripsien asennusta/ripsihuoltoa. Aivan kuten hiuslaatujakin on erilaisia, myös luonnonripset käyttäytyvät kasteltaessa ja kuivuessaan eri tavalla. Mikäli asiakkaalla on huokoinen luonnonripsi, kastelusta juuri ennen huoltoa ei ole haittaa. Luonnonripsi saadaan kuivattua hyvin painelemalla luonnonripsiä huolellisesti esimerkiksi kasvopaperia vasten.

Toisilla asiakkailla luonnonripsen kuivuminen kastelun jälkeen voi kestää kauemmin. Jos luonnonripsen sisällä on edelleen runsaasti kosteutta siinä vaiheessa kun ripsiä asennetaan, liiman imeytyminen luonnonripsen sisälle lakkaa, kun se tulee kosketuksiin ripsen sisällä olevan kosteuden kanssa. Tällöin riskinä on, että liima asettuu ainoastaan pintakiinnityksellä ripselle. Pintakiinnittynyt liimasidos johtaa liimasinetin enneaikaiseen murtumiseen ja tämän myötä ripsienpidennykset tipahtavat ennen aikojaan.

Ammattilaisen on melko vaikeaa arvioida asiakaskohtaisesti päältä päin, onko ripsien kastelusta juuri ennen huoltoa haittaa kestävyydelle. Siitä syystä yleinen ohjeistus asiakkaille on ripsien huolellinen pesu noin 2-3 tuntia ennen ripsien asennusta. Epäpuhtaisiin ripsiin pidennyksiä ei voida asentaa, sillä siitä on enemmän haittaa kuin ripsien kastelusta ennen huoltoa.

Ammattilainen varaa tietyn ajan ripsien asentamiseen ja ripsihuoltoon. Mikäli ripset on puhdistettava ja kuivattava ennen huoltoa, se on väistämättä pois ripsien asentamiseen käytettävästä ajasta. Vaihtoehtoisesti ammattilainen varaa palveluun pidemmän ajan ripsien puhdistamiseksi ja näin ollen mahdollisesti laskuttaa palvelusta hiukan enemmän. On siis erittäin suositeltavaa noudattaa ammattilaisen antamaa ohjeistusta ripsien pesusta kestävän lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Ohjeet ripsien ja kasvojen päivittäiseen puhdistukseen
beauty wash
Puhdista ripset siihen tarkoitetulla puhdistustuotteella. Kysy tuotetta ripsiteknikoltasi.BEAUTY WASH

Puhdista näin
1. & 2. Kastele kädet ja kasvot runsaalla vedellä.
3. Annostele kämmenelle pieni, pähkinän kokoinen määrä Beauty Wash -puhdistusgeeliä.
4. Hiero käsiä nopein liikkein yhteen.
5. Geeli muodostaan veden kanssa tehokkaasti puhdistavan vaahdon tai käytä valmista vaahtoa.
6. Puhdista vaahdolla ripset sekä koko kasvojen alueen meikki.
7. Huuhtele kasvot.
8. Kuivaa kasvot ja ripset kevyin painalluksin.
9. Harjaa ripset tarvittaessa.

Lisätietoja ripsienpidennysten puhdistamisesta saat omalta ripsiammattilaiseltasi.
  

RIPSIPIDENNYSTEN TAKUU


Ripsipidennyksillämme on viikon takuu, jos ripsiä on lähtenyt 50% tai enemmän ilman omaa ripseä ensimmäisen viikon aikana.

Takuuhuolto tehdään viikon sisällä ripsien laitosta (tai heti kun sopiva aika tekijälle löytyy) joten reklamaatio tulee tehdä niin nopeasti kuin mahdollista.

Takuu ei koske, jos...
- Asiakas on tullut laittoon ripsivärin kanssa tai ei ole puhdistanut huolellisesti ripsiä ennen laittoa/huoltoa.
- Ripsiä on edelliseltä laittajalta puolet tai enemmän jäljellä.
- Asiakas ei ole noudattanut kotihoito-ohjeita.